Welkom op Terhagen Winning

de taiko roffelt
zilver schuift de maan over
Terhagen Winning

Liliane Michiels

Terhagen Winning is een 17de eeuwse Hagelandse hoeve, en wordt momenteel liefdevol tot haar vroegere glorie hersteld.

Van de oorspronkelijke vierkantshoeve blijven nog 2 gebouwen bewaard, het woonhuis met aanpalende gebouwen en daar tegenover de grote schuur. De gebouwen liggen in een groenzone, vlakbij een toeristisch fietspad (de Ijzerenweg tussen Tienen en Diest) en Grote Routepad 128 van Leuven naar Tongeren.

Weg van alle drukte en toch goed bereikbaar, slechts op een uurtje rijden van Brussel en Antwerpen, in een groene streek met veel geschiedenis en cultuur. De perfecte bestemming voor een rustig dagje of weekendje uit.

Bed & Breakfast

Het woonhuis met aanpalende gebouwen wordt met zorg gerestaureerd, alle oneigenlijke cosmetische ingrepen worden ongedaan gemaakt waardoor dit gebouw opnieuw zijn oorspronkelijke uitzicht met oudrood pannendak en zachtwitte muren zal krijgen.

Binnen wordt natuurlijk wel rekening gehouden met de moderne comforteisen waartoe zoveel mogelijk 'groene' maatregelen genomen zullen worden (gebruik van hemelwater, ecologische materialen, etc).

In dit gebouw wordt een kwaliteits Bed & Breakfast gevestigd, met op termijn 8 kamers in Japanse of westerse stijl met eigen badkamer en met stuk voor stuk een mooi uitzicht op de groene omgeving. Ontbijten kan in de grote hoevekeuken of de ontbijt- en zitruimte op de begane grond.

Ook aan het wellness aspect is er gedacht, met het installeren van een Sento (Japans badhuis) dat afgehuurd kan worden door gasten van de B&B. U kan genieten van massages, Bowen therapie, een van de vele aangeboden Japanse disciplines in het Japans Centrum, of gewoon een wandeling maken in de grote Japanse tuin of op omliggende veldwegen.

Tátake Belgie, Vlaanderen Belgische Vlaamse Taiko. Taiko Belgie, Taiko Vlaanderen, Taiko Benelux, Taiko Europa, Taiko Europe, Taiko Belgium, Taiko Flanders. Japans drummen, Japanese drumming, wadaiko, japanse percussie, taiko, shimedaiko, odaiko, kodo, japan, japanese arts, japanse kunsten, taďko, percussion japonaise, arts japonais, japanese style,